SZTE TTIK Informatikai Intézet

Intézetünk 1990-ben alakult Informatikai Tanszékcsoport néven a Szegedi Tudományegyetem, Természettudományi és Informatikai Karának részeként. Alapfeladatunk a modern informatikai és számítástudományi ismeretek oktatása, valamint a tudományos életben és innovatív fejlesztésekben való aktív részvétel.

Tekintettel a korszerű informatikai ismeretek iránti általános igényre képzési programjainkban számos hallgató találta meg helyét alap-, és mesterszakos, illetve osztatlan képzésinkben:

Gazdaságinformatikus BSc, MSc
Mérnökinformatikus BSc, MSc
Programtervező informatikus BSc, MSc
Osztatlan Informatikatanár
Info-bionika mérnöki MSc
Informatikatanár MA

Hallgatóink számára számos lehetőség nyílik az utazásra, munkára, és kutatásra is. Lehetőség szerint támogatjuk a hallgatók külföldi részképzését. Ennek érdekében külföldi partnerekkel tartunk fent kapcsolatot közös projektek útján, aminek eredményeképpen számos hallgatónk élhetett külföldi részképzésben. Természetesen a hallgatóink bekapcsolódhatnak a tanszékeken folyó kutatásokba is. Ennek eredményeként hallgatóink a mai napig is számos színvonalas kutatási eredményt mutattak be a rendszeresen rendezett Helyi, és Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon

A diploma megszerzése után a kutatás iránt érdeklődő hallgatóknak az Informatika Doktori Iskolánk és oktatóink adnak számos érdekes kutatási témát 2002 óta.

A SZTE Természettudományi és Informatika Karán számos további szakon biztosítunk informatikai alapképzést.

2019. őszén két új képzést indít az intézetünk:

Üzemmérnök informatikus BProf
Villamosmérnök BSc

Munkánkban az oktatás mellett számos intézményi, és ipari partnerrel állunk kapcsolatban kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósításában is.

Bővebben az SZTE TTIK Informatikai Intézetről www.inf.u-szeged.hu weboldalon olvashat.

Résztvevők

88
Cevert
87
Elvis
86
Spontaneus
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
85
Booldogs
Veres Péter Gimnázium
84
4everalon3
83
Girc
82
Nindzsák
81
Nincs
80
Nagy Jamaikai Törpe Poloska
Pannon Egyetem
79
Insert name here
Pannon Egyetem