Archívum 2017

GRAPHISOFT C++ ITech Challenge - Minden a jó alapokkal kezdődik!

2017-ben először került megrendezésre a Graphisoft C++ ITech Challenge programozóverseny, melynek keretében a Graphisoft a legtehetségesebb C++ programozókat kereste. A versenyre 27 iskolából 130 csapat (390 résztvevő) jelentkezett.

A Graphisoft 1982-ben alakult, és Budapesten található a stratégiai központja, így a cég fejlődési irányát meghatározó döntések Magyarországon születnek, miközben innovációival a globális piacon, a világ 108 országában jelen van. Az elmúlt több, mint 30 évben nemzetközivé nőtt magyar alapítású cég innovatív megoldásokkal segíti az építőipar szereplőinek munkáját.

Az ITech Challenge verseny informatikus hallgatók és végzett szakemberek számára egyaránt nyitott volt. 

Tegnap rendeztük meg a döntőt, íme néhány kép ízelítőül :)

Posted by ITech Challenge on Thursday, 4 May 2017

Online Selejtező

Az online selejtezőn 4-5 logikai feladatból állt,  melyek megoldása egy kis programozást igényelt. A feladatok megoldásához használt kódot is be kellett beküldeni. A selejtezőn született megoldások itt érhetőek el.

Online elődöntő

Az online elődöntőbe bejutott csapatokra C++ nyelven megoldandó programozási feladat várt.

A feladat egy olyan stratégiai játék megoldása volt, amely egy labirintusban játszódott. A feladatot és annak szabályrendszerét csak az elődöntős csapatok kapták meg.

Ebből a fordulóból a legjobb 10 csapat jutott a döntőbe.

Döntő

A top 10 csapat május 4.-én a Graphisoft Parkban megrendezett döntőn kapott lehetőséget, hogy programjaikat egymás ellen is megmérettessék.

A döntőn Graphifölde királyságban a versenyzők által irányított királylányok bolyongtak a virtuális labirintusban, és feladatuk a monitorok megtalálása volt, melyeken a királyfi üzeneteit találták.

A szoros versenyben és a labirintusban végül a “The Hypnotoad” csapat győzedelmeskedett, akik fejenként 250.000 Ft értékű műszaki vásárlási utalványt, Samsonite táskákat, és Masterfield ajándékcsomagot nyertek. A második helyezést a “Blame Rejci 4 Everything” csapat érte el, akik csapattagonként 125.000 Ft értékű műszaki ajándékutalványt, és 32 GB Victorinox pednrive-okkal térhettek haza. A harmadik helyezést és fejenként 50.000 Ft értékű műszaki utalványt és a 3db 8 GB-os szilikon karkötő pendrive-ot az “Elvont Gyár” csapat vihette haza. A dobogósok ezen kívül érmeket és trófeát is kaptak.

Ezúton is gratulálunk a győzteseknek, és természetesen minden idei Graphisoft C++ ITech Challenge résztvevőnek az elért eredményekhez! 

Résztvevők

88
Cevert
87
Elvis
86
Spontaneus
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
85
Booldogs
Veres Péter Gimnázium
84
4everalon3
83
Girc
82
Nindzsák
81
Nincs
80
Nagy Jamaikai Törpe Poloska
Pannon Egyetem
79
Insert name here
Pannon Egyetem