Verseny

GRAPHISOFT C++ ITech Challenge - Minden a jó alapokkal kezdődik!

Idén először került megrendezésre a Graphisoft C++ ITech Challenge programozóverseny, melynek keretében a Graphisoft a legtehetségesebb C++ programozókat kereste. A versenyre 27 iskolából 130 csapat (390 résztvevő) jelentkezett.

A Graphisoft 1982-ben alakult, és Budapesten található a stratégiai központja, így a cég fejlődési irányát meghatározó döntések Magyarországon születnek, miközben innovációival a globális piacon, a világ 108 országában jelen van. Az elmúlt több, mint 30 évben nemzetközivé nőtt magyar alapítású cég innovatív megoldásokkal segíti az építőipar szereplőinek munkáját.

Az ITech Challenge verseny informatikus hallgatók és végzett szakemberek számára egyaránt nyitott volt. 

Tegnap rendeztük meg a döntőt, íme néhány kép ízelítőül :)

Posted by ITech Challenge on Thursday, 4 May 2017

Online Selejtező

Az online selejtezőn 4-5 logikai feladatból állt,  melyek megoldása egy kis programozást igényelt majd. A feladatok megoldásához használt kódot is be kellett beküldeni. 

Online elődöntő

Az online elődöntőbe bejutott csapatokra C++ nyelven megoldandó programozási feladat várt.

A feladat egy olyan stratégiai játék megoldása volt, amely egy labirintusban játszódott. A feladatot és annak szabályrendszerét csak az elődöntős csapatok kapták meg.

Ebből a fordulóból a legjobb 10 csapat jutott a döntőbe.

Döntő

A top 10 csapat május 4.-én a Graphisoft Parkban megrendezett döntőn kapott lehetőséget, hogy programjaikat egymás ellen is megmérettessék.

A döntőn Graphifölde királyságban a versenyzők által irányított királylányok bolyongtak a virtuális labirintusban, és feladatuk a monitorok megtalálása volt, melyeken a királyfi üzeneteit találták.

A szoros versenyben és a labirintusban végül a “The Hypnotoad” csapat győzedelmeskedett, akik fejenként 250.000 Ft értékű műszaki vásárlási utalványt, Samsonite táskákat, és Masterfield ajándékcsomagot nyertek. A második helyezést a “Blame Rejci 4 Everything” csapat érte el, akik csapattagonként 125.000 Ft értékű műszaki ajándékutalványt, és 32 GB Victorinox pednrive-okkal térhettek haza. A harmadik helyezést és fejenként 50.000 Ft értékű műszaki utalványt és a 3db 8 GB-os szilikon karkötő pendrive-ot az “Elvont Gyár” csapat vihette haza. A dobogósok ezen kívül érmeket és trófeát is kaptak.

Ezúton is gratulálunk a győzteseknek, és természetesen minden idei Graphisoft C++ ITech Challenge résztvevőnek az elért eredményekhez! 

Kérdések

Ha bármilyen kérdés felmerül, akár a regisztrációval akár a verseny menetével és technikai információkkal kapcsolatban, kérdezzetek e-mailben a info@itechchallenge.hu címen.

Regisztráció

A regisztráció lezárult. Jövőre találkozunk!

Résztvevők

Csapatnév Iskola
131. Consistency X
130. Mechastreisands Óbudai Egyetem
129. The Mighty Magyars Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
128. Visszatérők Szegedi Tudományegyetem
127. gadds X
126. HidrogénNyuszik Eötvös Loránd Tudományegyetem
125. Céklák Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
124. DR in da House Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
123. whyyy Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
122. GitRekt Eötvös Loránd Tudományegyetem